26.3.2014

Ensimmäinen neuvola

11.2.2014

Dear diary,

Tänään oli ensimmäinen neuvola. Mua jännitti ihan sairaasti. Aamulla oli koko ajan tunne, että nyt kyllä varmasti myöhästytään. Hampaitakaan en malttanu pessä sitä kahta minuuttia, ku oli muka niin kiire.
Eihän me tietenkään myöhästytty. Saatiin itseasiassa odotella meidän hoitajaa ja meinasin jo hernahtaa, että on se nyt epäkohteliasta odotuttaa tällä tavalla ajan varannutta ihmistä..maksimissaan 7 minuuttia odotettiin. Olin hiukan kärsimätön. Mutta vain hiukan.

Alusta en oikein muista mitään. Muistijälkiä ei ehtiny syntyä. Kaipa meidät käteltiin ja siinä jotain liibalaabaa juteltiin.  Mutta sen muistan terävästi, kun hoitaja sanoi, että kuunnellaanpas ne sydänäänet heti alkuunsa. Johan vain se passaa! Maha paljaaksi ja pötköttämään pedille. Siinä sitten yritettiin löytää sydänääniä, mutta mitään ei kuulunut. Kaiveltiin ja kaiveltiin, mutta ei mitään. Hoitaja rauhoitteli, että tässä saattaa kestää ja ei mitään hätää. Luovutti kuitenkin ja totesi, että sama mennä ultraamaan kerran ei kuunneltavaksi suostu.

Ai kamala, kyllä mie ehin jo vähäsen huolestua. Vaikka olinhan mie lukenu jo monesta eri lähteestä, että näin voi käydä ja se on aivan normaalia. Niin ja uusi tieto oli se, että asiaa olisi voinut auttaa täysi virtsarakko. Se olisi ilmeisesti työntänyt kohtua koholle ja äänten kuuntelu olisi ollut siten helpompaa. Miehän tiristin kotona viimisenki pisaran ennen lähtöä.

Menimä viereiseen huoneeseen ja sama homma: maha esiin ja pötkölleen. Sieltähän se löyty heti. Vilkutteli ja sätki minkä kerkes. Kuulemma harvinaisen aktiivinen mato ikäisekseen. Kyllä se siitä sitten asettu, ku mieki rauhotuin. Mitaltaan mato on nyt 3 cm. Järkyttävä järkäle :) ei ihme ettei housut mahu kiinni :) Viikkoja epäiltiin täyden kympin sijaan olevan 9+3 tai 9+6.

-Irmeli-

Ei kommentteja: