25.2.2012

Heleppo omenapiirakka

Tämä kannattaa tehä varsinki sillon, ku olet purkanu ja alottanu jonkun käsityön kolme kertaa saman päivän aikana. Saat nimittäin kivan onnistumisen kokemuksen ja uutta puhtia käydä sen kinkkisen työn kimppuun. Ohjeen olen joskus aikanaan löytäny netistä. Kukapa sen nyt ennään muistaa, että mistä.

200 g margariinia
1,5 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 kananmuna
0,75 dl maitoa
1 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
2-3 kpl omenaa

1. Sulata rasva, sekoita kulhossa sokerin ja jauhojen kanssa. Ota sivuun kahvikupillinen taikinaa.
2. Lisää muna, maito, leivinjauhe ja vanilliinisokeri. Sekoita tasaiseksi.
3. Kaada taikina vuokaan. Kuori ja viipaloi omenat. Asettele.
4. Ripottele pinnalle kahvikupissa oleva taikina.
5. Uunissa 30 min ja 200 astetta.
6. Naatiskele jäden kera.

Pinnalla olevat taikinanmuruset on niin rapeita että!

Nami nami nami nami nami nami nami nami nami nami nami nami nami nam nam

Tämä toimii myös syntymäpäivälahjana. Löysimmä kerran vastaavan valkoisen sydänvuoan kirpparilta ja pyöräytimmä siihen juuriki tämän piirakan. Veimmä koko komeuden lahjaksi ja hyvin tuntui uppoavan.

Ei kommentteja: