4.1.2012

Piparkakkutalo

Tehin elämäni ensimmäisen piparkakkutalon tänä jouluna. Ohjeen ja kaavat tulostin netistä, laiskiainen kun olen. Talo valmistui melko helposti ja osa siitä onnistumisesta kuuluu Astalle. Met nimittäin reenattiin tätäkin asiaa, ku käytiin kylässä. Astalta opin sulattamaan ikkunalaseiksi nallekarkit! Ikkunalasit toimi kauhean hyvin ja ku laitto talon sisälle kolme ledikynttilää, niin sai nauttia vienosta valonkajosta.

Kuistin katto koristeltiin sillä kirpeällä karkkirullalla, joka saa vedet herahtaan suuhun. En nyt kyllä saa päähäni, että miksikä niitä kututaan. Talon kattoon kiinnitettiin marmeladisydänten puolikkaita koristeeksi.


Me oltiin koko perhe tyytyväisiä lopputulokseen ja jaksettiin ihailla luomusta pitkään. Oli mukava onnistua! Pari vinkkiä liittyen talon tekoon:

1. osat VOI laittaa uudelleen uuniin, jos olit niin hätähousu, että net ei ehtiny paistua kunnolla
2. ikkunareijät kannattaa leikata vasta sitten, ku palaset on jo pellillä..pääseepi vähän helpommalla..


Valokuvia otettiin vasta, ku muu väki oli jo nukkumassa. Näin saatiin rauhassa touhuta ilman ihania apulaisia :) Ihanat apulaiset saivat sitten kunnian tuhota koko komeuden tapaninpäivänä!

Hiukan nuo ikkunanpielet valuvat ja sitä sulaa sokeriaki saatiin levitettyä muuallekki ku piti, mutta silti se on meijän silmissä täydellinen vikoineen päivineen! Ensi vuonna tehhään kyllä taas uus ihanuus!

Ei kommentteja: