22.1.2012

Virkattu pitsimatto

Syy miksi alunperin tilasin ontelokuteita netistä oli pitsimatto. Näin sellaisia useissa eri blogeissa ja se oli niin kaunis, että halusin sellaisen itselleni. "Varmaan mie tuollasen osaisin tehä"- ajattelin. Jepjep, ei menny ihan niin ku elokuvissa.

Suurimmaksi ongelmaksi nousi aaltoilu. Sain maton kahdeksanteen kerrokseen saakka ja sitten se alkoi. Se aaltoilu. Eihän sellaista kukaan kattele ja pysy järjissään. Ajattelin, että jospa pienempi virkkuukoukku auttais asiaa..vaihon kympin kasiin..kasin seiskaan..seiskan kuutoseen..kuutosen vitoseen..viitosen neloseen ja SITTE alko pelittään! Jokaisen koukun vaihdon yhteydessä purkasin siihen astisen tuotoksen ja alotin uuestaan.

Ohje oli "normi" ontelokuteelle joka on puolet paksumpaa, ku mun tilaama ontelokude. Normi ontelokudetta virkatessa koukkusuositus oli 8, joten joku viksu ihiminen olis keksiny ottaa heti käteensä nelosen..

Välissä sitä tuntee ittensä vähän yksinkertaiseksi..

..mutta ku siitä pääsee yli..

..niin voi alkaa nauttimaan matkasta eikä enää kiirehi perille.
Tän maton oli tarkoitus valmistua samana iltana, ku kuteeni sain. Toisin kävi. Se, että maton valmistumisessa kesti oli lopulta onni, koska jouduin harjoittamaan kärsivällisyyttä. Kuka olis arvannu, että sitä voi kasvaa ihmisenä käsitöitä tehdessä.

5 kommenttia:

Saara kirjoitti...

Oon virkannut kerran maton, mutta eihän siitä aaltoilusta loppua tullut. Suorastaan hyökyaaltoja täynnä koko matto! :/ Lopulta purin valmiin maton takaisin kerälle.. Että sellainen matontekijä täällä! :D

Irmeli kirjoitti...

Voi ei :) kohtalotoverini, tiedän tunteesi :) ja silti aijon uskaltautua koukuttamaan paksummasta kuteesta ison maton makkariin..mie aijon laittaa tännään kudetilauksen menemään..oh dear, mitähän siitäki tullee.

Mun Tekemä kirjoitti...

Hieno siitä tuli lopulta! Mistä löysit maton ohjeen? Mäkin haaveilen virkatuta matosta...

Irmeli kirjoitti...

Kiitos :) Maton ohje löytyi kangasaitan sivuilta. Heillä on siellä ohjeet kätevästi tulostuvassa muodossa, kannattaa käydä tutustumassa. Ei muuta ku koukku heilumaan :)

Mun Tekemä kirjoitti...

Kiitos! Käynpä tutustumassa!